13 sätt att få byttre hy

1. Drick runt cirka 2 liter vatten per dag för att återfukta huden ordentligt då vatten rensar ut gifter och ger fukt inifrån.
 
2. Att dricka citron vatten kan också vara bra då de rensar gifter från blodet vilket i sin tur gör huden klar. I citron finns det också rikligt med vitamin C som bidrar till att minska blemmor och rynkor. 
 
3. Tvätta ansiktet morgon och kväll men var noga med att ha rätt produkter för din hud typ och glöm inte att återfukta med en kräm efterråt så du inte torkar ut huden för då kommer kroppen att producera mer talg vilket leder till mer finnar.
 
4. Använd alltid en ren hundduk efter rengöring och använd ej den du har till kroppen.
 
5. Rör på dig få låta huden andas i frisk luft när du ändå är ute.
 
6.Ät livsmedel som innehåller zink och vitamin B5. Livsmedel med zink; skaldjur, spenat, nötter, fullkorn, solrosfrön och gröna ärtor. Livsmedel med vitamin B5; bananer, avokado, nötter och fullkorn. Brist på zink kan orsaka akne och mjäll.
 
7.Undvik mjölkprodukter eftersom dessa innehåller mycket mättade fetter. Byt ut smöret mot olivolja när du lagar mat.
 
8.Undvik produkter (som t.ex. foundations och ansiktskrämer) i ansiktet som innehåller oljor och talk. Dessa täpper till porerna och kan förvärra problemen. Istället för att använda foundation kan ett mineralpuder vara ett bättre val.
 
9. Undvik att ha händerna i ansiktet eftersom man har mycket bakterier på fingrarna.
 
10.Var glad. Är du deprimerad, stressad och mår psykiskt dåligt påverkar detta ditt yttre. Vid stress utsöndras zink ur kroppen och det är ett viktigt mineralämne för både hud, hår och naglar.
 
11. Få dig en bra nattsömn och ha en sovrumstemperaturen runt 18 grader så håller sig huden frisk medan du sover.
 
12. Byta örngott ofta och använd gärna ett örngott med hundra procent bomull i fall du har fet hy för då hjälper bomullen till att suga upp oljorna.
 
13. Och sist men inte minst det som funkat bäst för mig var att byta mina p piller. Så för er som tar vanliga p piller och har problemhy så fråga din läkare om du kan få p piller speciellt utvalda för dig med acne problem. Som t.ex. Yaz som jag tar och har gjort att alla mina finnar försvunnit helt.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback